Comenzi telefonice +40748.06.66.06

Ingrijire replici de airsoft

Odata cu trecerea timpului si exploatarea replicii, ca orice ansamblu tehnologic este supus degradarii datorita factorilor externi si a regimului de utilizare.

Airsoft6 va sta la dispozitie pentru realizarea operatiunilor de ingrijire si curatare a replicilor de airsoft pentru a le permite o mai buna functionare in parametri cat mai aproape de cei initiali sau de ce nu, la parametri mai buni decat cei initiali.

Cea mai recomandata operatiune de curatare este, curatarea tevii interne a replicii. Operatiune realizata prin diverse procedee in functie de gravitatea murdariei. Se obtin rezultate vizibile imediat, grupajul si precizia fiind mult imbunatatite. Dupa curatarea tevii urmeaza curatarea si slefuirea camerei de hop-up si curatarea gumei de hop-up de impuritati si urme de unsori ce pot altera efectul de hop-up dorit. Aceasta procedura este valabila pentru mai toate tipurile de replici de airsoft; electrice, pe baza de gaz, pe baza de arc etc.

Replicile de tip AEG folosesc foarte multe componente in miscare iar pentru a usura miscarea se folosesc solutii pentru ungere. Aceste solutii, odata cu trecerea timpului "imbatranesc" si isi pierd din propietati capatand murdarie din materialele folosite in interior ce duce la descresterea capacitatii de ungere.

Noi dezansamblam mecanismele, le curatam utilizand solutii speciale destinate materialelor folosite, aluminiu, antimoniu, materiale plastice etc. dupa care evaluam starea componentelor si stabilim daca este sau nu nevoie de o interventie de alta natura. Odata incheiata operatiunea de curatare si verificare se incepe operatiunea de montare.

Operatiunea de montare incepe prin gresarea corespunzatoare a mecanismelor si montarea atenta a acestor ansambluri. Odata terminata operatiunea, putem avea certitudinea ca totul este in regula in interiorul gearboxului iar solutiile de ungere isi fac treaba corespunzator, eliminand uzura.

Inamicul nr. 1 al replicilor cu functionare pe baza de gaz al constituie murdaria si lipsa agentului de ungere. Aceste replici, folosesc mai putine componente aflate in miscare dar cu tolerante mai mici. Astfel, periodic, aceste jucarii trebuiesc dezansamblate pana la ultima piesa, curatate foarte atent si verificate de uzura, dupa care montate cu grija si gresate corespunzator. In majoritatea cazurilor odata cu realizarea acestor operatiuni, performantele jucariilor sunt redobandite.

Perioada de intretinere nu trebuie sa fie prea mica dar nici prea mare, in cazul in care se realizeaza foarte des existand posibilitatea de a degrada excesiv filetele suruburilor si pinii de fixare, iar prea rar existand riscul de a altera definitiv anumite componente. Aceasta perioada se stabileste in functie de numarul de bile tras si de timpul de utilizare.

In cazul replicilor cu functionare pe baza de arc, intretinerea este ceva mai simpla existant mult mai putine subansambluri si mecanisme aflate in miscare. Dupa curatarea amanuntita si verificarea uzurii componentelor, se testeaza functionarea si eficienta mecanismelor dupa care se monteaza la loc, gresand cu solutii corespunzatoare elementele cheie ale replcililor.

Tot in aceasta ramura sunt incluse si operatiile de curatare, lustruire si slefuire a exteriorului replicii. Incluzand; plastic, metal, lemn si alte suprafete, astfel obtinand un aspect placut.