Upgrade sau alta replica ?

Upgrade sau alta replica ? Una dintre cele mai enigmatice intrebari ale jucatorilor de airsoft, atat “batrani” cat si “tineri” este “Oare sa imi cumpar o replica noua sau sa imi fac un upgrade la cea existenta ?

Adevarul este ca, depinde de fiecare tip de jucator.

Sa incercam sa enumeram cateva situatii existente:

Incepatorul. Detine o singura jucarie plus cateva accesorii menite sa o puna in functiune si poate ceva echipament vestimentar. Aici situatia este simpla. Scopul jocului de airsoft este sa ai un dispozitiv, de orice fel care sa traga cu bile din plastic cu viteze relativ mici. Deci, daca in timpul jocului singura replica de airsoft se strica putem pleca acasa. Asadar, prima investitie majora ar trebui sa se regaseasca intr-o jucarie de rezerva care sa ne ajute sa putem asigura toata ziua de joc. Chiar daca aceasta varianta presupune o jucarie mult mai ieftina, jucarie sa fie.

Jucatorul in devenire. Avem deja 2 replici, accesorii, echipament vestimentar, zorzoane si alte briz-briz-uri. Aici problema este simpla, Daca acele doua jucarii functioneaza in toate mintile putem merge linistiti pe a treia jucarie. Daca jucariile functioneaza defectuos, eu personal recomand o investitie in internele lor. Nu neaparat un upgrade major dar ceva menit sa imbunatateasca performantele vizibil. Nu va recomand sa va orientati catre un upgrade pentru o jucarie care merge in toate mintile, sansele sunt ca acea jucarie sa isi iasa din minti.

Jucatorul avansat. Aici performanta este totul. Placerea de a sti ca detine o replica modificata cum nimeni altul nu are. Numarul de jucarii detinute nu este neaparat mare in schimb pretul componentelor de upgrade depaseste cu mult pretul de achizitie al replicilor in sine. Recomand sa analizati cu atentie ce caracteristici cautati sa imbunatatiti si sa cautati cu atentie componentele.

Colectionarul. Jucariile sunt deja notate cu numere deoarece nume de fete nu mai exista. Performanta nu este atat de cautata pe cat este aspectul fizic si feeling-ul oferit. Recomandarea mea pentru aceasta clasa este sa isi aleaga o jucarie noua si frumoasa si sa nu investeasca bani in upgrade.

Acestea sunt recomandarile mele personale si sunt menite pentru majoritatea situatiilor existente. Evident ca vor exista exceptii de la regula sau situatii pe care nu le-am abordat. Important este sa intelegeti esenta acestor recomandari.